Туристически маршрути

маршрути / ЕВ 13 България/Македония / От Берово до Златарево

ЕВ 13 България/Македония

Към  Струмица пътят става доста тежък, затова препоръчваме добра почивка  и ранно тръгване. Почти половината път е само изкачване ,по много големи завои и места с висока денивилация. Докато стигнете върха няма  почти нищо по пътя освен един ресторант и една чушма.внимавайте защото по пътя има и доста животни, за което ще видите и табели . След изкачването ще ви се  разкрие невероятна гледка  към  равното поле около струмица и  запобикалящите я планини. Страхотната гледка е съпроводена със стръмен път на долу .  След  слизането в равнината ще подминете няколко села сред , които е с. хамза в което ще виидите внушителна църква стояща в страни от пътя.  Още с влизането в Струмица ще осетите  комфорта на по-големия град. Тук може да се намери всичко , дори и нощен живот. През лятото центъра се изпълва  с живот и дори и големия площад се пълни. Мястото е подходящо и за пазар, заради ниските си цени и  по- големият  избор. 

Минаваме првз алтернативния път .участъка е лесен и предимно равен. Минава през няколко села ... И заобикаля малко, но по пътя може да се види типичното макдонско село, мн оранжерии и в почти всяко село има по някой интересен храм. Мястото е истинко кътче от рая на прага с планината. Банско както българският вариант на града е  леко туристическо, има два хотела и някакви извори? Следващи точки от пътя са мокрино и смолари , които са свързани от черен път по които се минава с колел. Около селцата има няколко красиви водопади и древно селище.  По пътя има хотел ресторат - подгорски хан до габрово, в колешино ресторант слънце, а в борисово магазин.По пътя минава транспорт.

През лятото в района се отглеждат доста зеленчуци и плодове.

Ново село е на няколко км  преди границата и е  единственото по голяма населено място, предлагащо  всичко необходимо.алтернатива за посещвние на смоларските водопади и Ново Конарево - древно селище.

« предишенизтеглете kml/xml GPS координати на етапа

По избрания етап няма обекти