Профил на обект

контакти

Зелена къща** Вила Еко Арт
Зелена къща**

с. Драшкова поляна
Величка Ганковска
0888 942 528
vili_focus@yahoo.com, vilivesela@abv.bg
http://eco-artbg.com
GPS: 42.901077,24.804712

 
галерия

Местоположение
Къща за гости Еко Арт се намира в с. Драшкова поляна на един южен скат на Предбалкана по пътя от Троян за Априлци.  На юг е Централен Балкан и магията на резерват Северен Джендем и биоосферен резерват Стенето с природната забележителност Маркова дупка. На север пък ще се озовете в архитектурния резерват Старо Стефаново, където времето е спряло преди десетилетия.
Стил на обекта
Малката къща предлага само три двойни стаи най-малката, от които е сгушена под скосения покрив. Освен многото дърво интериорът е наситен с керамичните произведения на Енчо и фотографиите на Величка. Градината пред къщата посреща гостите с цветя, а встрани има няколко реда зеленчуци. Задния двор е просторен и гледа на юг към малка горичка с езерце в ниското.
Допълнителни услуги
„Ако почивката е изкуство, тогава творете с нас” пише в повечето интернет портали, които рекламират къщата. Енчо Ганковски е художник керамик и с удовоствие предава занаята на гостите, които проявяват интерес. Величка е фотограф и обича да води желаещите да се просветят в тънкостите на снимането, дори и да не разполагат с професионална техника. Любимите й обекти са природните и архитектурните забележителности на техния край.
Устойчиво развитие
Малка селска къща с домашна зеленчукова и овощна градина, много зеленина и слънце. Какво по-екологично от това. Семейство Ганковски имат сертификат от PAN Parks за защита на дивата природа и са местен партньор на организацията.