Профил на обект

контакти

Зелена къща** Къщи за гости Аргирови къщи
Зелена къща**

4790 с. Арда
Федя Аргиров
0889 651 232; 0887 22 61 61
GPS: 41.46254,24.639667

 
галерия

Местоположение
Аргировите къщи се намират в малкото погранично селце Арда, разположено на 30 км южно от Смолян. Близо до селото, през махала Гудевица и махала Лъгът, където се намира родната къща на Валя Балканска, се стига до изворите на река Арда.
Стил на обекта
Къщите са строени в края на 80-те години и въпреки, че не са носители на особена архитектурна стойност, домакините са създадали атмосфера на уютен български дом. Трапезарията се намира в дървена пристройка с камина панорамни прозорци към градината. Домакините предлагат изкусно приготвени домашни родопски ястия.
Допълнителни услуги
Федя Аргиров, освен че е директор на училището в селото, е и председател на местното сдружение по туризъм. Местните могат да бъдат пример за това как трябша да се организира туристически продукт. Гостите могат да посетят туристияеския център, да се разходят из красивите местности с планински водач, на кон или с колело.  Забавно е и посещението на градинката на Тарзан.
Устойчиво развитие
До този момент Федя е оборудвал къщите си със слънчеви колектори и енергоспестяващи радиатори и е доволен от по-ниските разходи за енергия. В двора на къщите се отглеждат зеленчуци, плодове, зайци и пуйки.