Профил на обект

контакти

Зелена къща** Къща за гости Старото школо
Зелена къща**

с.Съботковци
Петър Петров
0899414153; 0899557199
bozhentski_chiflik@dir.bg
http://www.bozhenski-chiflik.com/
GPS: 42.904034,25.411795

 
галерия

„Боженски чифлик” е мястото, където може да се докоснете до вълшебствата на високопланинската природа, да се запознаете отблизо с живота във фермата и с нейните обитатели, да отморите на чаша билков чай с мед и домашно кисело мляко със сладко от горски плодове, да откриете магията на старите български традиции.

Във фермата се отглеждат млечни крави и месодайни овце от породата Ил дьо Франс. Конете са спокойни , обучени за езда като нашата гордост е чистопородната кобилка от породата Хафлингер. Развъдника за Български овчарски кучета „Севар Куч” може да е мястото, където да намерите вашето любимо куче.

В чифлика има и пчелин за 50 пчелни семейства, който произвежда акациев, билков и липов мед. Ние, от „Боженски чифлик”, милеем за природата и се стремим всички продукти, произведени от нас да бъдат екологично чисти. Опазването на околната среда и намаляването на вредните емисии, отделяни от фермата са основните цели залегнали в реализирания проект на територията на чифлика, финансиран от Глобалния екологичен фонд „Изграждане на демонстрационен център за енергийна ефективност и управление на ВЕИ при опазване на околната среда в “Боженски чифлик” с популяризиране на еко-фермерски туризъм, с.Съботковци, община Габрово”.

Всичко, създадено в семейната ферма „Боженски чифлик” е плод на вече 3 поколения и почти 20 години труд и любов към животните и природата.