Профил на обект

контакти

Зелена къща** Къща за гости Дивата мащерка
Зелена къща**

с. Паламарца, ул. Климент Охридски 9
Клер Култър и Крис Фета
0876562746, 0877383780
hello@wildthymefarm.org
GPS: 43.392333,26.157042

 
галерия

Къщата за гости е направена с много любов за прекрасна, зареждаща ваканция и гостоприемна атмосфера. Това е чудесно място за прекарване на малко време на ниски скорости. Можете да отседнете в къщата за гости или да наемете екокъща и да си готвите сами. Опитайте нашите домашно приготвени зеленчуци, ракия, месо, консерви и козе сирене.

Местоположение

Къща за гости "Дивата мащерка" се намира в живописното село Паламарца. То е на 8 км. северозападно от град Попово, разположен  между хълмовете, в подножието на Поповските височини. 

Стил на обекта

Къщата е традиционна за 1925 г., която е симпатично реставрирана. Настаняването  е за 8 души в 3 стаи със спални и 1 двойна стая. Къщата разполага още с голяма модерна кухня, трапезария, всекидневна, голяма градина  с барбекю и просторен навес. 

Допълнителни услуги

Открийте археологията на Северна България с кратките археологически турове с Крис, който е археолог, с над 20 години опит. Посетете места от списъка с обекти на световно наследство на ЮНЕСКО - Мадара, Ивановските скални манастира и комплекс Сборяново. Крис води също така екскурзии до древни римски градове, български църкви, скални манастири, тракийски селища, както и археологическа разходка с посещение на местните тракийски руини и стария римски град.

Овалдейте земеделски умения в серия от семинари или се присъедините към рейки, йога или художествени ателиета. Вижте уебсайта за актуална прорама.

Има много неща за правене наоколо. Един ден колоездене, ходене, плуване, парапланеризъм или риболов в близкото езеро Посабина. Можете да видите орел и авлига, както  и да чуете много славеи.

Устойчиво развитие

Тя е самостоятелна ферма с една свиня, прасенца, две кози и кокошки. Градината предлага биологични продукти за собствениците Клеър и Крис  и техните гости. През лятото, Крис и Клер приготвят лютеница и други консерви по традиционния начин на голям огън в градината.

Къщата е била възстановена чрез използване на традиционни методи на строителство, включително кална мазилка. Разполага с инсталация за затопляне на вода и производство на енергия от слънцето. Водата за растенията е събрана от система за рециклиране на сивата вода и колектори за дъждовна вода. Хранителните отпадъци се дават на животните, които ги превръщат в тор, а повечето други отпадъци се рециклират или използват повторно. Къщата има компостна тоалетна без мирис, а след 2 години компостът се използва за да натори цветята. За почистване се използват само екологични продукти.