Профил на обект

контакти

Зелена къща** Къща за гости Черният щъркел
Зелена къща**

с. Нисово, ул. Цар Освободител 12
Драгомир Стоянов
0888 73 11 44
http://www.black-stork.com
GPS: 43.653963,26.071815

 
галерия

Местоположение

Хотел „Черният щъркел” се намира в село Нисово, разположено непосредствено до един от входовете към природен парк Русенски Лом. Тук могат да бъдат наблюдавани различни видове птици и диви животни в тяхната естествена среда, а така също и различни природни и културно-исторически забележителности като Нисовските и Ивановските скални манастири.

Стил на обекта 

Хотелът се състои от две идентични къщи. При обзавеждането е заложено на изчистените форми и функционалността.  Успешно са съчетани съвременните тенденции и елементи от българския бит в миналото. Резултатът е една изискана и комфортна обстановка, предразполагаща госта към пълноценна почивка.

Допълнителни услуги

Тук можете да наемете велосипед и да се разходите по някой от многото маршрути, водещи до забележителности или красиви местности в района. Ако Ви е необходима каквато и да било информация за маршрутите – само попитайте на рецепцията – от там с радост ще Ви отговорят.  За ценителите на виното могат да бъдат организирани посещения и дегустации във винарска изба в района.

Устойчиво развитие

Сградите са изградени в абсолютно съответствие с архитектурните принципи за енергийна ефективност и събиране на пасивна слънчева енергия. Въпреки липсата на канализация в селото, при изпълнението на хотела е изградедна единствената на територията на селото биологична пречистевателна станция.  Затоплянето на водата става посредством 30 слънчеви колектора на покрива. Хотелът си сътрудничи от дълги години с дирекцията на природен парк Русенски Лом и WWF.