Профил на обект

контакти

Зелена къща** Дивата ферма
Зелена къща**

с. Горно поле, общ. Маджарово
Благовеста Василева
0886 963512
beti_dimitrova@abv.bg
http://bedandbirding-rhodopes.bg/
GPS: 41.658429,25.852901

 
галерия

Ако търсите уединение и ви липсват мириса на свежа трева и цветя Източните Родопи, и по-точно с.Маджарово е мястото за вас. На входа на селото можете да намерите наследствената къща на едно младо семейство с голям зелен двор подходящ за палатки под открито небе. Стопаните на къщата Бети, Ники и децата им Петя, Митко, Калина и Александра са превърнали корените си в начин на живот без да се отказват от техническите новости на нашето време. Те са тракийци в Родопите, на чиято трапеза има и съчанлийска кокошка с катми, и традиционното родопско чеверме. Според тях  това не е общоприетата “къща за гости”, а отворен дом за всички приятели – стари и нови, търсещи свободата, зова на дивото и цвета на живота.
Фермата разполага с 15 легла(двойни и тройни стаи със собствен санитарен възел). Освен това ще можете да се полюбувате на много и различни видове животни. От крави и бикове от местните аборегенни породи, до пчели , зайци, каракачански овце и кучета... Кокошки и петли няма, защото има ястреби... и много други световно застрашени грабливи птици. А в малкото язовирче край къщата е скривалището на “домашната” видра – още едно от най-редките диви животни на планетата, включени в световната Червена книга на защитените видове.
Освен всичко казано до тук, сред забележителностите там са Тракийското светилище Глухите камъни, Резервата Вълчи дол, който е едно от нaй-дивите места в Източни Родопи, Древното каменно светилище, Центъра за лешояди, защитената  местност Момина скала и още много други.
Тук земните недра крият над 16 вида скъпоценни камъни и минерали. Златоносната река Арда образува едни от най-красивите си меандри, преди да потъне в язовир Ивайловград, и няколко плажни ивици с фин жълт пясък. А причудливият скален пръстен около Маджарово е истински оазис на дивата природа и едно от последните убежища в Европа на световно застрашените белоглави и египетски лешояди.
А за по- приключенски настроените има и конна езда,хвърляне на ласо по диви говеда , ориентиране в гората по рояк и търсене на меден кошер.