Новини, свързани с БААТ

Общо събрание на БААТ на 20.03. в София

На основание ​​чл. 26 ал.1 и ал.2 от ЗЮЛНЦ, Управителният съвет на Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ) свиква заседание на Общо събрание на БААТ на 20 март 2017 г. (понеделник) от 10:00 ч. в Зала Г8 (ул. Гладстон №8). Общото събрание ще протече при следния дневен ред:

дата 21.02.2017, източник: БААТ

целия текст »

Покана за предприемчиви младежи в отговорния туризъм

Българска асоциация за алтернативен туризъм заедно със Solidarity Tracks (Гърция) и D'Antilles & D'Ailleurs (о-в Мартиника, Франция) работи по проекта "Възползвай се от шанса си: Бъди отговорен! Отключи потенциала си на предприемчив младеж, чрез отговорен туризъм" с кратко име "Бъди отговорен"/ "Go Responsible" по програма Еразъм +, дейност К2. Проектът има за цел да подпомогне млади хора между 18 и 25 години в развитието на работни бизнес инициативи в сферата на отговорния туризъм. Процесът на подпомагане включва работа с ментори, които ще подкрепят младежите да разработят в детайл своите идеи и да ги доведат до реализация. Младите хора, участващи в проекта, ще станат част от младежка мрежа в трите партниращи си страни, а част от тях ще имат възможност да общуват помежду си и да обменят опит по време на международно обучение в България, което ще се проведе през месец май 2020 г. В рамките на проекта ще бъдат създадени и онлайн помагала за разработване на туристически бизнес и работа в сферата на отговорния туризъм. Партньорите разработват и карта на предприемачески инициативи в България, Гърция и о-в Мартиника и техни съседни страни.

дата 08.09.2016, източник: БААТ

целия текст »

За отговорния туризъм, природата и ... глемпинга

Любомир Попйорданов си говори с Мила Младенова от БНР за културата на пътуване, къмпингуването и глемпинга. Цялото интервю можете да намерите на сайта на БНР - http://bnr.bg/post/100722824/glemping

дата 05.08.2016, източник: БНР

целия текст »

Покана за Общо събрание на БААТ на 08.06.2016 в Зала Г8 (ул. Гладстон №8)

На основание чл. 26 ал.1 и ал.2 от ЗЮЛНЦ, Управителният съвет на Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ) свиква заседание на Общо събрание на БААТ на 8 юни 2016 г. (сряда) от 9:30 ч. в Зала Г8 (ул. Гладстон №8). Общото събрание ще протече при следния дневен ред:

дата 05.05.2016, източник: УС на БААТ

целия текст »

Разрушава ли туризмът света?

Бизнесът свързан с пътуванията променя света, но не винаги към по-добро. Американската журналистка Елизабет Бекер, бивш военен кореспондент в Камбоджа и пътешественик е посветила 5г от живота си, за да докаже тази хипотеза. Резултатът от това разследване е книгата „Overbooked: The Exploding Business of Travel and Tourism“. В нея тя описва експанзията на туристическата индустрия и нейното отражение върху световната икономика, околната среда и културата.

дата 22.03.2016, източник: БААТ

целия текст »

страница 1  2  3 4 5 ... от общо 21