Профил на обект

Семеен хотел Джамбазката къща

контакти

Зелена къща* Семеен хотел Джамбазката къща
Зелена къща*

с.Говедарци, бул.
Георги Джамбазки
0887 480 374
GPS: 42.263264,23.477418

 
галерия

 Местоположение
Хотелът се намира в село Говедарци, на главния път за курорта Мальовица, в предпарковата зона на Национален парк "Рила" (член на семейството на PAN Parks). Селото е разполжено в прекрасната "Котловина на искровете", на надморска височина - 1,150 метра, на 70 километра южно от столицата на България - София, между Мальовица и Боровец.

 Стил на обекта
Семейният хотел се намира в голяма къща с двор и място за похапване на открито. На разположение са 9 двойни, 5 фамилни стаи и 2 апартамента. Механата предлага ястия приготвени по домашни рецепти – Джамбазка капама, Говедарски джолан, Семпло говедарско кюфте, Домашни пържени картофки, Царска туришия, Цедено кисело мляко, Баклава с ябълки.

 Допълнителни услуги
В двора на разположение на гостите е открития басейн, а в къщата функционира джакузи и сауна. Предлагат се колела под наем. Домакините могат да предоставят информация за разнообразни пешеходни и веломаршрути в планината. По ботаническата пътека край р. Бели Искър може да се организира пикник. Над селото в подножието на х. Мечит е пистата на селото с дължина 1 600 м.

 Устойчиво развитие
Домакините са членове на местната ПАН Паркс група, която има за цел да приложи Стратегия и План за действие за развитие на устойчив туризъм около Национален парк Рила. Ангажират се в поддръжка на маршрутите, участие в работни групи и събрания за координиране на действията.

Насърчават ползване на споделен и обществен транспорт.
Картофите в менюто са от собствените ниви на семейството.