Профил на обект

Семеен хотел Бялата къща

контакти

Зелена къща* Семеен хотел Бялата къща
Зелена къща*

с. Ковачевица, общ. Гърмен, обл. Благоевград
Иван Спасов
0894/ 36 36 48
http://www.ecotour.bg
GPS: 41.683537,23.826404

 
галерия

Местоположение
Бялата къща се намира в Ковачевица  - село, разположено на 25 км. източно от Гоце Делчев по стръмните склонове на долината на р. Канина. Отличава се с особената архитектурна стойност на къщите, които представят традиционните техники на строителство в планинските райони.

Стил на обекта


Бялата къща се нарича така заради светлия камък използван при градежа. Екстериора и интериора успешно пресъздават автентичността на мястото. Богатството на детайлите в стаите и общите помещения пораждат особено усещане у гостите на къщата.

Допълнителни услуги


Механата на Бялата къща предлага класическо родопскo меню. Специалитетите се приготвят предимно с местни продукти. Домакините произвеждат и собствени консерви, с които готвят през зимата.
В района можете да се разходите до Синия вир където четири изворчета формират р. Канина. След 40-минутна разходка от селото можете да достигнете до параклиса „Св. Георги”, където да си направите пикник сред природата.

Устойчиво развитие


Къщата е изградена в старовремски стил в съответствие с възрожденската родопска архитектура. В градежа и обзавеждането са използвани естествени материали.
В къщата можете да разгледате изложба на ученици от Националното училище за изящни изкуства “Илия Петров” в София, които са били на летен лагер в Бялата къща.