Профил на обект

Панайотова къща

контакти

Зелена къща** Панайотова къща
Зелена къща**

с. Делчево
Иван Панайотов
0898 76 79 88
ivan_e@abv.bg
http://www.panayotovahouse.free.bg/
GPS: 41.555529,23.695997

 
галерия

Панайотова къща е реставриран паметник на културата и се намира в с.Делчево( Южен Пирин) на 8км от град Гоце Делчев. Самото село е разположено амфитеатрално по склоновете на планината. Част от гордостите на селото са 26те къщи строени във възрожденски стил, които са обявени за паметници на културата. В селото цари уникална идилична атмосфера, която излъчва мир и спокойствие. Там ще можете да се върнете на зад във времето, оставяйки зад себе си ежедневния стрес на модерния живот. Селото има много благоприятен микроклимат - мека зима и топло и прохладно лято, което го прави идеално място за отдих и възстановяване.
Панайотовата къща е на три етажа - на първия етаж има просторна механа с камина и кухненски бокс. На втория етаж има две стаи с баня и тоалетна и просторен чардак. Едната стая разполага със спалня, а в другата стая има спалня и две единични легла. От чардака се открива пленителна гледка към селото и вековната гора на балкана. На третия етаж има три стаи всяка със самостоятелна баня и тоалетна. В две от стаите има спалня плюс единично легло, а в другата стая има една спалня.
Ако сте любители на активния туризъм, тук със сигурност няма да скучаете - около селото има изградени няколко еко-пътеки. Има специално обособени места за пикник със заслон, барбекю и маса, където можете да си напалите огън и да импровизирате с направата на нещо вкусно. Освен това само на 20км от с.Делчево можете да посетите лековитите минерални извори в с.Огняново.На близо са и резерватите на Лещен и Ковачевица в Родопите,а за желаещите може да се организира конна езда и риболов.