Профил на обект

Общински информационен център - град Елена

контакти

ТИЦ Общински информационен център - град Елена
ТИЦ

Елена, ул. Иларион Макариополски 13
Кристина Василева - културно информационно обслужване и туризъм
06151 7430, 0879910622
otic@elena.bg
http://otic.elena.bg
GPS: 42.929488, 25.875999

 
галерия

Идвайки в малкото китно възрожденско градче Елена непременно трябва да видите Часовниковата кула, църквата „Успение Богородично”, църквата „Свети Никола”, къщата-музей „Иларион Макариополски”, първото класно училище „Даскалоливницата”, Поп Николовата къща и Петте Разсуканови къщи. Посетете ги и ще се уверите, че тук духът на миналото все още е жив, а новото се съгражда върху зидовете на богатите традиции.

Еленският балкан ще ви очарова със свежестта и красотата си!

Пригответе раниците и спортната екипировка и напред на лов за емоции. В общината се поддържат 5 основни пешеходни маршрута. Защо да не повдигнете своя адреналин като се пуснете по въжен тролей над река или водопад? Предлагаме вело-маршрути по асфалт, по спокойни панорамни пътчета, по пътеки или екстрамни спускания през гората, изборът е Ваш. Конните бази предлагат уроци по езда както за начинаещи, така и за напреднали, а до хижа Чумерна може да покарате ски.

По време на престоя си в някоя от многобройните къщи за гости можете да се насладите на прочутите еленски специалитети - еленски бут, рибица, кисело мляко, вино от арония или пък еленска сливова.

Можете да посетите училището ни по грънчарство или резба, където собственоръчно да си направите сувенир.