Профил на обект

Къща за гости Васил

контакти

Зелена къща** Къща за гости Васил
Зелена къща**

с. Добърско
Катя Данева
0885 001 606
vasil_kr@abv.bg
http://www.dobarsko-vasilhouse.com
GPS: 41.970252,23.478821

 
галерия
Местоположение

Къща за гости „Васил” се намира в с. Добърско в сърцето на Рила планина. Намира се на открито място и от терасите се открива завлядяваща гледка. Красотата на природата би завладяла въображението на всеки, имал щастието да се докосне до нея. А в съчетание с историческите и културни забележителности село Добърско се превръща в едно мечтано място за почивка. Районът е богат на църкви и оброчища, а на най-голяма популярност се радва църквата „Св.св.Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, станала известна с нетрадиционния и уникален начин, по който е изобразен Йисус Христос.

Стил на обекта

Интересен е фактът, че къщата е изградена изцяло само и единствено от собствениците. Дори тухлите за строежа са дело на домакинът Васил. Увлечението на собственика по дърводелския занаят е и причината всички дървени елементи по фасадата, всички мебели в къщата и дори беседката на двора да са създадени от него, а идеите за дизайна са плод на фантазията на съпругата му Катя. 

Допълнителни услуги

Домакините ще Ви посрещнат радушно, ще Ви настанят удобно, ще ви нагостят с традиционния добърски боб с билки и ще Ви разкажат за селото и околностите.Тук можете да се отдадете на заслужена почивка и да се насладите на чистия въздух и красивата природа, да се разходите из гората заедно с домакините, да наберете билки или гъби, да се научите да плетете макраме или да усвоите тънкостите на екологичното градинарство.

Устойчиво развитие

Опазването на природата е един от приоритетите на стопаните на къща "Васил". Интересни и креативни методи за справяне с отпадъците прилагат Катя и Васил, така че нищо ценно не се губи по веригата. Органичният отпадък от кухнята се използва за естествено наторяване на почвата посредством методът на мулчирането, а дървесната пепел от камината е най-добрият начин за нейното алкализиране.

Къща за гости „Васил” разполага с двор и градина, където домакините отглеждат собствена селскостоапнска продукция. Ботаник по образование домакинята Катя владее тънкостите на екологичното земеделие, а резултатите ... трябва сами да опитате!