Профил на обект

Къща за гости Мария – Невена

контакти

Зелена къща** Къща за гости Мария – Невена
Зелена къща**

с. Безмер
Невена Денева
0887 390 313
nevena_deneva@abv.bg
http://www.maria-nevena.com
GPS: 43.798482,27.414107

 
галерия

Къща за гости „Мария-Невена” се намира в с. Безмер- на 6 км. от главния път Варна- Добрич-Тервел- Силистра. То е желана дестинация за туристите, любители на лова и риболова, на старите занаяти- сарачество, железароновачество, грънчарство, пчеларство.
През декември 2008г. къщата е удостоена със сертификат "Зелена къща" от Българската асоциация за алтернативен туризъм за това, че предламе местни еко продукти, грижим се за опазването на природната среда и представяме активно местната култура. Къщата разполага с 5 стаи , всяка със самостоятелен санитарен възел,телевизор и сателитна телевизия. Общия капацитет на къщата е 17 души, с възможност за поставяне на две походни легла и детска кушетка.
На разположение на гостите са оборудвана трапезария с камина, кухня и мини бар. Любезните домакини предлагат домашно приготвени ястия от традиционната Българска кухня и възможност посетителите сами да приготвят храната си. На тяхно разположение са и барбекю и пещ. Равният като тепсия двор е в размр на 4000 кв. м , изпълнен с овощна , зеленчукова градина и места за отдих .Детската площадка е с пясъчник , пързалка и люлки. Къщата разполага с гараж и охраняем паркинг.
Гостите могат да се запознават с традиционните Добруджански обичаи, нрави и култура. В къщата е разположена и автентична сбирка, показваща характерните за Добруджа занаяти. Близки туристически обекти до селото са Каньонът на Суха река, манастир със 100- годишна история, дивечовъдна станция, фазанария, 8 зарибени микро язовира, извор за лековито вода Кору Чешма и др.
Придвижването до туристическите обекти може да се извърши пеш или с предлагана от домакините екзотична разходка с писана магарешка каруца, а за по-далечните туристически обекти фирмата предлага превоз с автомобил.
Ако сте почитатели на алтернативния туризъм, спокойствието и уюта, предпочитате равната Добруджанска шир, елате в с. Безмер, община Тервел и посетете къща за гости „Мария-Невена”!