Профил на обект

Къща за гости Кребс

контакти

Зелена къща* Къща за гости Кребс
Зелена къща*

гр. Сопот, ул.Йордан Войвода 3
Георги Кръстев
0888 279 952
http://www.krebshouse.com
GPS: 42.654872,24.75903

 
галерия

Местоположение
Село Косово е съвсем близо до главния път от Пловдив за Смолян, на 30 км югозападно от Асеновград. Разположено е по стръмните склонове на родопския рид Чернатица, по билото на който е минавал римски път от Мизия към Средиземноморието. Селото е истинска архитектурна находка с 63 паметника на културата, от които 5 – с национално значение.
Стил на обекта
Косовските къщи са три – Хаджийска, Гаватовска и Елиновска и са дело на майстора Хаджи Георги Станчовски, построил и къщите на Коюмджиоглу и Димитър Георгиади в Стария Пловдив. Реставрацията е извършен в началото на настоящия век от майстори, които са работили работили по съживяването на Агушевите конаци, Дяволския мост и къщи в Широка лъка.
Допълнителни услуги
Планината е необятна и осеяна с върволица от губещи се пътеки, ако не сте уверени в ориентацията си планински водач може да ви качи на вр. Персенк. В резервата Червената стена могат да се видят редки растения като планинското котенце, но брането им не е позволено с изключение на някои билки и гъби извън границите му. Наблизо са Нареченските бани с минерална вода със силен релаксиращ ефект, затова не прекарвайте повече от 20 минути във водата.
Устойчиво развитие
 В процеса на реставрация са използвани предимно естествени материали. Инсталирани са слънчеви колектори за затопляне на водата. Домакините са много доволни от качествата на топлоизолацията.