Профил на обект

Комплекс Белла Терра

контакти

Зелена къща* Комплекс Белла Терра
Зелена къща*

с. Гостилица
Боряна Стаменова
02/ 952 49 18, 0878 511 606, 0878 511 602
GPS: 43.028079,25.372206

 
галерия

Местоположение 

Село Гостилица е разположено в предбалкана, на около 11км от гр. Дряново.  Тук е изграден комплекс „Белла Терра” – в превод „Красива земя”. И името не е дадено случайно. Построени на склон, къщите от комплекса предлагат възможността да се насладите на прекрасна гледка към долината и към отсрешните върхове на Стара планина.

Стил на обекта 

Комплексът се състои от три еднотипни къщи, всяка от които може да приеме до 11 души. Стаите разполагат с просторни тераси, от които се разкрива завладяваща гледка.Тук е тихо и спокойно, прекрасно място за почивка и бягство от забързаното ежедневие.

Допълнителни услуги 

Домакините ще Ви приемат радушно, ще Ви нагостят с традиционни за района гозби, ще Ви разкажат истории за селото, за околностите и за забележителностите, които могат да бъдат посетени.  Имате възможността да се разходите по някоя от многобройните екопътеки и да се опознаете  местната природа.През лятото се провеждат курсове по народни танци. По време на празниците се организира боядисване на яйца, месене на обредни хлябове. При желание гостите могат да се запознаят с приготвянето на традиционни ястия. Тук можете да се запознаете отблизо с плетенето на дантели, с народните танци и обичаи, а защо не и да се включите в доброволните акции за почистване на пътеките, организирани от хотела...

Устойчиво развитие

Въпреки липсата на разделно сметосъбиране в селото, домакините са положили усилия в тази насока и събраните отпадъци извозват сами чак до град Дряново. Органичният боклук се оползотворява, като се използва за наторяване или за храна на животните на хора от селото. Тук можете да опитате майсторски приготвени гозби, характерни за района, а защо не и да си запишете рецептите!