Новини, свързани с БААТ

На 17.07.2014 г. беше подписан меморандум за сътрудничество за насърчаване на отговорния туризъм

Българска асоциация за алтернативен туризъм, организации от туристическия бранш и за опазване на природата и културното наследство подписаха меморандум, в който определят опазването на природата и културното наследство като приоритет за развитието на българския туризъм.

дата 22.07.2014, източник: БААТ

целия текст »

Синя седмица посветена на река Дунав от 28 юни до 5 юли 2014

Фестивалът „Синя седмица“ включва серия от събития в три държави по случай междуннародния Ден на река Дунав - 29ти юни

дата 26.06.2014, източник: http://www.blueweek.org/

целия текст »

БААТ участва в пописването на Етичен кодекс на Световната организация по туризъм

Българската асоциация за алтернативен туризъм се подписа под текста на Етичния кодекс на Световната организация по туризъм (СОТ), орган на ООН. Това стана в присъствието на Г-н Талеб Рифай, генерален секретар на СОТ , г-жа Даниела Бобева, вицепремиер и г-н Бранимир Ботев – заместник министър на икономиката и енергетиката. Заедно с още 13 други значими български туристически организации, БААТ заяви своята съпричастност към каузата на този документ на световната организация. Г-жа Бобева сподели идеята на Г-н Рифай, в България къщите за гости да се обединят в една мощна мрежа и така да станат по-успешни. Г-н Ботев подсказа нови възможности за студентите от НБУ и техните стажантски програми, както и вероятността българския мастер план в туризма да бъде прегледан и подобрен със съдействието на СОТ. От името на присъстващите туристически организации, г-н Попйорданов подчерта, че този акт е исторически за българския туризъм и слага може би началото на един процес на промяна на нагласите и ориентиране към повече качество, към опазване на българското природно и културно наследство и на живите традиции, които са във фундамента на българския туризъм. Този акт създава интересни задължения както за българския бизнес, така и за българската държава, които определено са в полза на устойчивото развитие, което Сдружение БААТ подкрепя от своето създаване през 1998 г.

дата 02.06.2014, източник: БААТ

целия текст »

Декларация на Общото събрание на БААТ за кризата в българския туризъм и презастрояването

На 27 март 2014г. Общото събрание на БААТ обсъди проблемите пред българския туризъм и проблемите с презастрояването на българското Черноморие и планини и излезе с обща позиция. Единодушното мнение на присъствалите членове на БААТ по горещите теми на българския туризъм, инвестиционната активност, законодателната рамка и като цяло перспективите пред икономиката на България е събрано в декларация.

дата 29.03.2014, източник: БААТ

целия текст »

Конференция на 17.01. по проект за актуализиране на учебната програма във ФСУ на ЛТУ

Имаме удоволствието да ви поканим на първата конференция по проекта ни с Лесотехническия университет - „Актуализиране на учебните програми на специалностите във Факултет „Стопанско управление“. Конференцията има за цел да събере на едно място студенти, преподаватели и представители на бизнеса, които заедно да достигнат до идеи за подобряването на учебната програма в университета. Програмата е разделена на две: Представителна част с информация за свършената работа по проекта и представяне на сектор Алтернативен туризъм, сектор Горска промишленост и Горско стопанство и Фокус групи по сектори за дискусии. Подробна програмата можете да намерите в приложения файл.

дата 10.01.2014, източник: БААТ

целия текст »

страница  1  2 3 4 ... от общо 16