Членове на Българска асоциация за алтернативен туризъм

Име на лицето/Наименование на организациятаПредставителОписание/Област
Ферити груп Ферзие Мисиркова Къща за гости "Роял" с. Борино - 8 стаи (20 легла)
Смолян
Бюро Радецки ЕООД Сивко Пачев Планински пешеходен туризъм в страната и чужбина, ученически програми, екскурзии
София
Искони ЕООД Галя Иванова Тодорова Православни и поклоннически пътувания, културен туризъм, образователни програми в сферата на православието вкл. популяризиране на православното културно наследство.
София
LivingNature Минчо Минчев Туроператор, Природопознавателен туризъм: орнитологични и ботанически турове, турове за наблюдаване на едри бозайници и др.
Варна
Природен Парк Сините камъни Ирина Петрова Защитена територия
Сливен
Бългaрска хотелиерска и ресторантьорска асоциация - БХРА Благой Рагин Асоцииран член
София
Природен парк Врачански Балкан Николай Ненчев Защитена територия
Враца
Пандион Уайлд Турс ООД Николай Дилчев Еко и хоби туризъм - София
София
Одисея-ин OOД Любомир Попйорданов Туроператор
Специализиран туризъм: планински, еко и селски
София
Александър тур къмпани ООД Румен Найденов Туроператор
София
Пингуин травел Елица Симеонова Туроператор
Индивидуални и групови пътувания до екзотични дестинации. Пешеходен-, вело- и конен туризъм.
Транссибирски експрес.
София
Йомекс ООД Захари Кайков Туроператор
Културен, конгресен, алтернативен туризъм
София
Люба Турс 2007 ООД Стефан Бозаджиев Културно-познавателен туризъм - археология, етнография, фолклоре, културно наследство в България
София
Адвентура Йордан Хлебаров Велотуризъм; велосипедни консултации
София
ВИП-Сливен ООД Христо Янев Туроператор, специализиран в организирането и предлагането на алтернативни пакети и пътувания в Сливенска област и в България; On-line резервации на хотели, самолетни билети, коли под наем и т.н.
Сливен
Румен Драганов Румен Драганов Директор на института за анализи и оценки в туризма
София
София
ЕТ Къща Цуцови - Добринка Цуцова Николай Цуцов Къща за гости в Калофер- 4 стаи
(9 легла)
Пловдив
Туристическо дружество "Трапезица 1902" Георги Димитров Туристическо дружество
х-л "Трапезица"
Велико Търново
Велико Търново
Първоцвет ООД Радослав Цветанов Младенов Хотел-механа “Мадона” – 6 стаи (15 легла). Механата е в старинен стил с национална кухня – до 40 места на закрито и още 30 навън.
Видин
ЕТ Иван Хаджипопов Иван Хаджипопов Къща за гости "Хаджипопова къща"
(18 легла)
Благоевград
Благоевград
Катя Дончева Катя Дончева Ресторант и бунгала в с.Ямна
Кулинарни специалитети на жар
София
Родопа Тур ООД (Косовски къщи) Христо Ралев Косовските къщи са три – Хаджийската, Гаватовската и Елиновската и са дело на майстора Хаджи Георги Станчовски, построил и къщите на Коюмджиоглу и Димитър Георгиади в Стария Пловдив.
Пловдив
Асоциация на екскурзоводите Николай Миндов Асоцииран член
София
София
Родоп турс ЕООД, Пампорова къща Антоанета Пампорова Туроператор - селския еко и планински туризъм в Родопите Къща за гости
Смолян
Федя Аргиров, Аргирови къщи Федя Аргиров Къщите са строени в края на 80-те години и въпреки, че не са носители на особена архитектурна стойност, домакините са създадали атмосфера на уютен български дом.
Смолян
ЕТ ВЕГ- Енчо Ганковски Величка Ганковска Вила „Еко Арт” - Малка селска къща с домати, краставици и кокошки бродещи по двора, много зеленина и слънце. Какво по-екологично от това.
Ловеч
ЕТ Драгомир Стоянов Драгомир Стоянов Хотелски комплекс с 4 къщи, всяка с по 5 двойни стаи
Русе
Русе
Лалеви 79 ООД Димитър Лалев Къща за гости с 1 единична, 2 двойни и 1 тройна стая
Ловеч
ЕТ Иван Петришки Иван Петришки "Джуджева къща"
Къщата има 150 годишна история. При реставрацията проектът е под контрола на института за паметници на културата. Запазени добре са една много стара греда и една от оригиналните резбовани врати, според която са изработени новите. Предлагат се колела за велопреходи.
Пазарджик
ЕТ Ви-Ге-На-В Надка Кротева Надка Кротева Село Горно Драглище се намира на пътя за Добърско, отстои на 13 км северно от Разлог, в подножието на Рила планина. Летните и зимни пътеки бродят из гората и ще изведат опитните планинари по едни от най-високите склонове на Балканите.
Благоевград
Асоциация на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков Асоциран член
София
София
Габи Турс&Консултинг Михаела Кирчева Габи Тур е компания за пътувания, маркетинг, реклама и експертни консултации в областта на туризма. С Габи Тур приключенствате с каяци, колела или пеш из планините и язовирите в България и Родопите. Компанията предлага професионални услуги по управление на дестинациите, дигитален маркетинг и уеб дизайн за туристически фирми.
Кърджали
ЕТ Благовеста Василева Благовеста Василева Ферма в с. Горно поле
Кърджали
Боженски чифлик ЕООД Петър Петров „Боженски чифлик” е мястото, където може да се докоснете до вълшебствата на високопланинската природа, да се запознаете отблизо с живота във фермата и с нейните обитатели, да отморите на чаша билков чай с мед и домашно кисело мляко със сладко от горски плодове, да откриете магията на старите български традиции.

Габрово
Кирил Калоянов Кирил Калоянов изпълнителен директор на БААТ
София
Мачирски спорт ЕООД Аспарух Мачирски Еин от водещите туроператори в областта на планинския туризъм и планинските спортове. Фирмата развива дейност от 1998 година. Oсновната идея е девизът на Алеко Константинов “опознай родината, за да я обикнеш ....”. На 08.08.2002 г. беше създаден клуб за спорт и туризъм „Мачирски”.
София
Травентурия Атанас Захариев Туроператор за специализирани пътувания в България
София
Гърмен Хилс Кристоф Лемер Къща за гости ГЪРМЕН ХИЛС е нов проект за зелен туризъм, разположен в сърцето на село Гърмен в Югозападна България, на 220 км от София.
Благоевград
Община Белоградчик ТИЦ Белоградчик Белоградчик е център на община – 411 кв. км, в област Видин – Северозападна България. Районът включва части от Западния Предбалкан, от Западния дял на Стара планина, най-южната част на Западната Дунавска равнина. Това райско кътче на България с кристално чист въздух предлага прекрасни възможности за излетен, вело, пещерен и конгресен туризъм, алпинизъм, лов и риболов, спорт, астрономичски наблюдения и естествено уютни кътчета за отдих.
Видин
Тринити Ретрийт Център Мокша и Деви Школа за йога в Троянския Балкан, гр. Априлци. Капацитет 21 места. Организира йога и други семинари. Предлага вегетарианска и веганска кухня. Разполага с градина и просторна зала за практики. Възможност за наемане.
Ловеч
С раница и колело Весела Генкова Сдружение с нестопанска цел, насърчаващо развитието на устойчив, щадящ околната среда и обогатяващ местните общности туризъм
София
20.09.2018 г.